O mně

Jmenuji se Petra, jsme vášnivá cestovatelka, ráda fotím, nejím maso a miluju dobré jídlo. ❤️

Jak tě uspokojuje nabídka vegetariánských hotovek v restauracích, kdy si chceš po celodenním pochodu doplnit energii? Mě určitě nebaví jíst pořád dokola smažák prokládaný borůvkovými knedlíky. (Nic proti borůvkovým knedlíkům, mám je vlastně docela ráda, ale co se výživové hodnoty týká, není to žádná sláva).

S batohem na zádech nechci tahat nic těžkého a být jen na oříškách, tyčinkách a sušeném ovoci není úplně ideální.

V létě 2021 jsem měla před sebou 14denní cestu na Island a začala experimentovat.

Jak??

Půjčila jsem si sušičku a zkoušela usušit všechno, co jsem uvařila. Sušička nestíhala, tak jsem to doháněla v troubě a v červnu bývalo v mém podkrovním bytečku pěkně horko . Přece jenom navařit a nasušit jídlo na 14 dnů pro 5 lidí byla už docela výzva. Netušila jsem, jak celá ta nasušená, divně, a ne zrovna vábně vypadající hromada bude chutnat, jestli se to vůbec bude dát jíst a nebudeme 14 dnů hladem. Dost mě to ale bavilo a asi největší inspirací mi byla mungo polévka podle ajurvédského receptu, kterou jsem jedla při mých jarních a podzimních mungo očistách. Ta nakonec dopadla při sušení nejlíp, ale pořád to nebylo ono, má představa byla mít váhově lehké, nutričně vyvážené jídlo, které mě zasytí, dodá energii, ale neutlumí jako třeba „vepřo, knedlo, zelo“. A nechtěla jsem mít „jenom“ polévku. Tak jsem zkusila přidat quinou (na quinoe od této chvíle úplně ujíždím) a?

Moje první směs hlavního jídla byla na světě.

Naklíčené a uvařené MUNGO fazole, zelenina, koření vonící dalekou Indií a quinoa jako příloha. Není to žádný instantní prášek, po zalití horkou vodou se ze sušené směsi stane opět klasické jídlo. A nemusíš mít ani vařič na cesty, stačí ti termoska, která udrží horkou vodu, zaleješ a za 8 minut jíš.
Začala jsem testovat na všech kolem a byla příjemně překvapená pozitivními ohlasy. „Ono je to vážně dobrý, ono to fakt všem chutná“. Věřila jsem svému projektu čím dál víc a díky podpoře mého okolí se rozhodla to zkusit.

Co?

Zkusit vyrábět své vlastní sušené jídlo. A nejen na cesty. OPRAVDOVÉ JÍDLO, ŽÁDNÉ NÁHRAŽKY.

A jak vznikl název MUNGO – HERO?

MunGO – go,go,go – každý jdeme svou vlastní životní cestou a každý jsme na té své „hrdina“. Teď se tak také cítím, po 13 letech jsem našla odvahu a ukončila stálý pracovní poměr, odešla ve svých 52 letech ze stabilní práce, abych mohla svou energii věnovat tomu, co mě baví.

Jak jsme udělala rozhodnutí, šlo už všechno samo…

Vzniklo MUNGO HERO, které si získává více a více příznivců.

Teď už vím, že to byla ta správná „trefa“ a to nejlepší rozhodnutí.

Cesta byla někdy trnitá, ale ta SVOBODA stojí za to.

Konečně dělám něco, co mi dává smysl.

A bez vás by to nešlo. Děkuji všem, kdo při mně stojí, podporují mě, i těm, kdo tomu moc nevěřili – všichni mě posunujete dál a po roce a půl existence je na světě 6 příchutí a novinka KŘUPAVÉ KOUSKY. Je to úžasný pocit tvoření a každá zpětná vazba mě nesmírně těší. Slyšet takové to „ jééé, ono je to fakt dobrý“ je pocit k nezaplacení.

A jak to vidím dál? V hlavě mám už další recepty, vím, že všechna moje jídla budou VEGANSKÁ, BEZLEPKOVÁ, obsahující MUNGO, budou lehounká do batohu a zasytí. Cestu už si našla i mimo okruh cestovatelů. Všude tam, kde není prostor nebo chuť vařit. Mungo může být tvůj rychlý oběd nebo večeře. Doma, v práci, v autě, kdekoliv.

Zpět do obchodu