O mungu
MUNGO HERO je opravdové (uvařené a následně vysušené) jídlo nejen na cesty.
Každá ze směsí je plná lahodného koření, zeleniny a rozmanitých příloh. Základ je z naklíčených mungo fazolí a všechny jsou obohacené BIO proteinem z dýňových semínek.
MUNGO HERO je tolerantní ke všem intolerancím - je totiž VEGANSKÉ a BEZLEPKOVÉ.
A víš, co je na něm nejlepší?
Snadná příprava - stačí vysypat do misky, zalít horkou vodou a za 7-8 minut máš skvělý pokrm, ze kterého se ihned po uvaření voda vysušila.
Téměř nic neváží a nemusíš mít strach, že se ti zkazí. Snáší nízké i vysoké teploty naprosto v pohodě – osobně otestováno na treku v Nepálu i v tropickém Thajsku. Ochutnat můžeš ZDE.
Záleží nám i na ekologii a tak jsme vybírali obal, který bude co nejšetrnější k životnímu prostředí. Zároveň bude odolný proti vniknutí vlhkosti, pachu, světla, aby zůstala zachována kvalita vysušeného jídla. Zvolili jsme eko plast kategorie LDPE 4, který je 100% recyklovatelný, vyrobený z monofolie PE dle DIN EN 13430 a při nároku na zachování nepropustnosti je k přírodě maximálně šetrný.
INDICKÁ
zelená
inspirovaná ajurvédou. Vděčím za ni svému učiteli védské meditace a výbornému kuchaři Tim Mitchell (facebook, web), kterému patří velký dík.
Tato směs MUNGO HERO vznikla úpravou původního receptu z mungo očisty, kterou jsem několikrát absolvovala. Aby vyhovovala veganům, tak je ghí nahrazeno BIO slunečnicovým olejem. Ve zmiňované očistě se jí mungo pouze jako polévka, já jsem ji doplnila přílohou QUINOA. Vznikl tak plnohodnotný pokrm, vhodný jako oběd nebo večeře.
Další ze surovin: Zázvor tě zahřeje, kurkuma posílí tvou imunitu, fenykl přispěje k dobrému trávení. Quinoa ti dodá potřebné bílkoviny.
ITALSKÁ
červená
tě přenese do slunné Itálie, rajčata a voňavé bylinky jako tymián, šalvěj ucítíš v každém soustu a rýže s domácím olivovým olejem chuť ještě více podtrhnou. Miluji Itálii, italskou kuchyni, navštívila jsem ji mnohokrát a hledání malých, zapadlých lokálních restaurací, kde se přenechávají rodinné recepty z generace na generaci jsou tím nejlepším zdrojem a inspirací.
HLÍVOVÁ
hnědá
s pohankovými kroupami ti připomene útulnou babiččinu kuchyň, staročeského „kubu“ plného tymiánu, rozmarýnu a česneku a přidané brusinky tě příjemně překvapí. Nápad na tuto příchuť vznikl touláním podzimní krajinou českých hor, kde tě vůně hub doprovází na každém kroku. Český národ patří k největším milovníkům houbaření na světě. A proč jsem vybrala jako hlavní složku hlívu? – Především pro její benefity pro naše zdraví. Patří k nim posílení imunity, zvyšuje odolnost organismu vůči virovým, bakteriálním, plísňovým a parazity vyvolaným onemocněním. Snižuje riziko opakování infekcí horních cest dýchacích a potřebu opakovaného užívání antibiotik.
THAJSKÁ
oranžová
v tobě vyvolá exotické vzpomínky. Kokosová smetana, tofu, mango, citronová tráva, limetkové listy a chilli papričky – to k Thajsku prostě patří, stejně jako jasmínová rýže. Kde jinde se nechat inspirovat, než přímo v Thajsku. A přímo u zdroje. Při mé poslední návštěvě jsem absolvovala kurz thajské kuchyně a naučila se triky a vychytávky, které jídlu dodají tu pomyslnou „třešničku“ na dortu.
BALIJSKÁ
žlutá
je láska na první pohled. Arašídová omáčka, tofu, sušené mango , lehce dochucená veganskou sojovkou, doplněná rýžovými nudlemi. Jemná, bez chilli, ideální i pro děti. A inspirace? Moje milované Bali, ostrov Bohů, božského veganského jídla, vůně těch nejlepších pokrmů tě doprovází na každém kroku. Všechny ty superpotraviny, které nejen dobře vypadají, ale i skvěle chutnají si tu můžeš dopřávat každý den. A přesně ty jsou i v balijské příchuti.
MAROCKÁ
fialová
je jak z Pohádek tisíce a jedné noci. Plná orientálního koření - badyán, kardamom, hřebíček, kurkuma. Kukuřičný kuskus (bezlepkový) byla jasná volba pro přílohu a sušené švestky a pomeranč jakoby ti přičaroval samotný Aladin. Toulání po marockých tržištích, vůně linoucí se ze všech stran byla tentokrát má inspirace pro šestou příchuť. Když zavřeš oči a ochutnáš první sousto, nepotřebuješ už mnoho fantazie, abys křivolakými uličkami brouzdal také.